W związku z tym, że sposób masowej hodowli ziemi nie sprawdza się, bo produkty spożywcze stają się coraz to bardziej zatruwane różnymi chemikaliami, do głosu zaczyna dochodzić ekologia oraz ochrona biologiczna. Jest obecnie coraz to znacznie więcej takich gospodarstw, w jakich hoduje się uprawy z wyeksploatowaniem wyłącznie naturalnych nawozów oraz kompostu, a też wykorzystując trzmiele naturalne zapylanie. Mamy prawo sami do tego przekonać się o tym każdego dnia, że ekologia staje się coraz ważniejsza oraz bez ustanku zyskuje na sile, o czym ma prawo świadczyć chociażby rosnąca liczba sklepów ekologicznych. W takich punktach odnajdziemy na półkach wyłącznie produkty, jakie będą oznaczone szczególnymi certyfikatami, potwierdzającymi ekologiczną hodowle upraw, z jakich powstały poszczególne artykuły spożywcze. Jednak jak będziemy w stanie zanotować, żeby dany artykuł mógł uzyskać taki certyfikat, gospodarstwo, uprawy, z jakich będzie on wykonany, muszą być słusznie hodowane, według ścisłych norm, w czym pomaga macrolophus - zwalczanie mączlika. Z tego także powodu, nie każdy, kto będzie chciał uprawiać ekologicznie warzywa i owoce, będzie w stanie nadać swoim zbiorom taki certyfikat. Acz jednak, jeżeli będziemy poszukiwać takich towarów, należałoby zwracać uwagę na to, czy będą one posiadać taki oczywiście znaczek kontroli jakości.
0 komentarze:
Prześlij komentarz